Réponses aux questions les plus fréquentes

1) Uludağ Üniversitesinde Hazırlık eğitimi nerede verilmektedir?

İngilizce Hazırlık eğitimi Yeni Yalova Yolu üzerinde Ali Osman Sönmez Kampüsü’nde verilmektedir.

2) Kampüsteki sosyal olanaklar nelerdir?

Ali Osman Sönmez Kampüsünde öğrenciler için kantin ve bireysel çalışma merkezi bulunmaktadır.

3) Hazırlık sınıfı ders kitaplarını nereden temin edebilirim?

Yabancı Diller Yüksek Okulu binamızda her dönem başında yayınevlerinin satış yaptıkları masalar kurulmaktadır. Ders kitaplarınızı buradan ya da yayınevlerinden temin edebilirsiniz.

4) Güz, Bahar ve Yaz dönemlerinde devam zorunluluğum var mı?

Hazırlık öğretiminde her dönem için en az %80 oranında devam zorunluluğu vardır.

5) Devamsızlık sınırını aşarsam yılsonu İngilizce Yeterlilik Sınavına girebilir miyim?

%80 devam koşulunu yerine getirmeyen öğrenciler yılsonu yeterlilik sınavına giremezler.

6) İngilizce Yeterlilik Sınavı için telafi sınavı düzenlenir mi?

İngilizce Yeterlilik Sınavına herhangi bir nedenle giremeyen öğrenciler için mazeret sınavı düzenlenmez. Bu durum bütün dönem sonu yeterlilik sınavları için geçerlidir. Ayrıca, Güz yarıyılı başında yapılan yeterlilik sınavına giremeyen yeni kayıtlı öğrenciler Hazırlık öğretimine en düşük seviyeden başlarlar.

7) Yaz okulu açılacak mı?

Yeterli öğrenci sayısı sağlandığı takdirde yaz döneminde yaz okulu açılacaktır.

8) Yaz okulunda devam zorunluluğum var mı?

Yaz döneminde de, diğer dönemlerde olduğu gibi, derslere %80 devam zorunluluğunuz vardır.

9) Hazırlık eğitiminin ne gibi faydaları olacak?

Üniversitemizin birçok bölümü Erasmus Programı çerçevesinde yurtdışına öğrenci göndermektedir. Bu program kapsamında yurtdışına gidecek öğrencilerden yabancı dil bilmeleri beklenmektedir.

10) Hazırlık programına dahil olan öğrenciler kayıt yenileme işlemlerini nereden yapmaktadırlar?

Hazırlık programına dahil olan öğrencilerin herhangi bir kayıt yaptırmasına gerek yoktur. Bu öğrenciler doğrudan hazırlık eğitimine dahil edilirler. Ancak Güz ve Bahar dönemlerinde başarısız olan öğrenciler Yaz okulu kayıtlarını Yabancı Diller Yüksekokulu Öğrenci İşlerinde yaptırmaktadırlar.

11) Ali Osman Sönmez Kampüsü’nde öğrenciler için ne gibi olanaklar vardır?

Öğrencilerimiz Bireysel Çalışma Merkezi’nde ders çalışabilir ve buradaki kaynaklardan yararlanabilir. Ayrıca kablosuz internet erişimi de öğrencilerimizin kullanımına açıktır.

12) Ali Osman Sönmez Kampüsü’nde öğrenciler için yemek yeme olanakları var mıdır?

Kampüsümüzde yemekhane ve kantin mevcuttur. Ayrıca okulumuza çok yakın olan AS Merkez Alışveriş Merkezi’nde de farklı türde yemek hizmetleri sunulmaktadır.

13) Ali Osman Sönmez Kampüsü’nde Öğrencilere sağlık hizmeti sunulmakta mıdır?

Kampüsümüzde sağlık personeli bulunmamaktadır ancak acil durumlarda 112 Hızır Acil servisten hizmet alınmaktadır. Bursa dışından gelen öğrenciler Görükle Kampüsü’nde Mediko Sosyal tesisindeki Aile hekimlerine kayıt yaptırarak ve Üniversite hastanemizin acil servisindeki sağlık hizmetlerinden yararlanmaktadırlar.

14) Devamsızlık durumumu nasıl takip edebilirim?

Öğrenci devam durumları belli aralıklarla web sitemizden açıklanmaktadır.

15) Yabancı Diller Yüksekokulunun yaptığı başka sınavlar var mıdır?

Okulumuzda senede ikişer defa olmak üzere Erasmus ve Yeterlilik sınavları yapılmaktadır.

16) Beslenme

Yüksekokulumuzda öğrenim görmekte olan öğrencilerimiz Ali Osman Sönmez Kampüsü’ndeki binalardan A Blok zemin katta bulunan iki ayrı yemekhanede beslenme hizmetlerinden faydalanabilmektedirler. Öğrencilerimiz haftanın beş günü 11:30 / 13:00 saatleri arasında, Beslenme Müdürlüğü ve diyet uzmanları tarafından belirlenen ve kontrol edilen menülerden oluşan sağlıklı öğle yemeklerini oldukça ucuza yeme imkanına sahiptirler. 3-4 çeşitten oluşan bu yemekler için öğrenciler çok düşük bir ücret öderler. Maliyetin geri kalan kısmı üniversitemiz tarafından karşılanır. Eğer istenirse haftalık yemek kartı alınarak ücrette daha fazla indirim sağlanmış olur. (2005-2006 Akademik Yılı itibariyle günlük yemek fişi 2TL, haftalık yemek kartı 6,25TL’dir.)

Ayrıca Yüksekokulumuzun bulunduğu Ali Osman Sönmez Kampüsü içerisinde öğrencilerimizin faydalanabileceği, öğrenim görülen binalardan ayrı bir yerde kurulan kantin de mevcuttur. Bunun dışında öğrenciler alternatif olarak yüksekokulumuza çok yakın olan bir alışveriş merkezinde bulunan restoran, pastane, pide ve kebap salonu ile kafeteryalardan yararlanmaktadır.

17) Barınma

Yüksekokulumuzda öğrenim görmekte olan öğrenciler resmi ve özel yurtlarda barınma imkanı bulmaktadırlar. Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’nde bulunan Güler-Osman Köseoğlu ve Ali Osman Sönmez Öğrenci Yurtları sadece kız öğrencilerin barınma hizmetini vermektedir. Yine Görükle Kampüsü’ndeki Rabia-Rıza Biçen ve yüksekokulumuzun bulunduğu Ali Osman Sönmez Kampüsü’ndeki Nilüfer Hatun Öğrenci Yurtlarında ise ayrı katlarda olmak üzere hem kız hem de erkek öğrencilere hizmet vermektedir.

Bu yurtlarda kalan üniversitemizin öğrencileri ayrıca kantin, TV salonları, çamaşır yıkama makineleri, çamaşır kurutma salonları ve ütü odalarından da faydalanmaktadırlar. Yurt ücretlerine sıcak su, ısınma ve elektrik ücretleri dahildir. Öğrenciler arzu ettikleri takdirde belirli bir ücret karşılığında çamaşır makinesi, ütü ve elektrik süpürgesini kullanabilirler. Öğrenciler oda içi temizlikten kendileri sorumludur. Temizlik görevlileri ortak kullanım alanlarının temizliğinden sorumludurlar.

YURDUN ADI TELEFON ADI
Rabia-Rıza Biçen Öğrenci Yurdu 0224 4428667 - 0224 4428959
Nilüfer Hatun Öğrenci Yurdu 0224 4228510 - 0224 4428511
Güler-Osman Köseoğlu Kız Öğrenci Yurdu 0224 4429217 - 0224 4428473
Ali Osman Sönmez Kız Öğrenci Yurdu 0224 2615593 - 0224 2615594
Yenişehir Halil Orhan Öğrenci Yurdu 0224 7732518